메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
한국여성체육학회 한국여성체육학회지 한국여성체육학회지 제16권 제2호
발행연도
2002.12
수록면
119 - 134 (16page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The purpose of this study is to estimate the balance of calorie intake and expenditure amongst students at a Women`s University in Seoul. Students kept an activity and intake log for an entire week. Using the 24-hour recall method, students recorded each activity on a minute by minute basis. Students calculated the calories involved with every activity according to the charts set by Hoeger and Hoeger (1994). Students also recorded their calorie intake including both the type of food and the amount consumed. These calories were later calculated using the CAN program. These results not only yielded the amount of calories consumed, but also the nutritional value of the food consumed. The women averaged a daily energy expenditure of 1914.46 Kcal (555.1). On average, the women consumed 1891.56Kcal (387.1). Calorie expenditure was closely balanced with calorie consumption. The average diet consisted of 65% of carbohydrates, 22% of fat, and 14% of protein. These results were almost identical to the recommended daily allowances of 65%, 20%, and 14% of carbohydrates, fat, and protein, respectively. Iron, calcium, zinc, B!, B@, B^, and vitamin A levels were below normal. phosphate, naicin and vitamin C levels were above normal.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2015-690-002784860