메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
윤상호 (부경대학교 대학원 응용경제학과) 박철형 (부경대학교)
저널정보
한국해양비즈니스학회 해양비즈니스 해양비즈니스 제32호
발행연도
2015.1
수록면
51 - 73 (23page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
This study is to estimate the changes in total factor productivity of 41 Korean sea food manufacturing using Malmquist productivity indices based on both input and output oriented productivity measures utilizing a hyperbola distance function. Additionally, the study calculate the 90% confidence interval for the various components of the productivities to access the statistical significance of estimates using 2000 times of re-sampling process through the smoothed bootstrapping. The result of the study showed that there was around 11% reduction in the overall total factor productivity during the study period from 2010 to 2013. The main reason of the decrease was that of the technical efficiency. When the statistical significance in the technical changes meaning the shift of the production function was evaluated based on the 90% confidence intervals, we could not find any evidence of the changes. When we tried to find a statistical significance of heterogeneity that could exists in the productivities, we couldn't find any statistically significant differences in the productivities of the dried, frozen and cooked product manufacturing, and audit and non-audit corporations.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0