메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
한국식품영양과학회 Journal of Food Science and Nutrition Journal of Food Science and Nutrition Vol.10 No.4
발행연도
2005.12
수록면
382 - 390 (9page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study evaluated trends in research funding and the present status of food science in Korea with a special emphasis on funding by Korea Science and Engineering Foundation (KOSEF). The proportion of research funds allocated to food science has increased every year in agricultural science. The numbers of group-based programs of KOSEF have been increasing since 1980’ and the ratio of individual-based programs decreased in this field. Researchers in the food science field ranges from 46 to 50 years of age, with a mean age of 47. Mid- to long-term research master plans will be required to encourage food science research in Korea.

목차

Abstract

INTRODUCTION

RESEARCH METHODS

ANALYSIS OF RESEARCH FUNDING TRENDS IN THE FOOD SCIENCES IN KOREA

ANALYSIS OF RESEARCH TRENDS IN FOOD SCIENCE BY TYPE OF RESEARCH PROJECT

UNIT COST ANALYSIS OF FOOD SCIENCE RESEARCH PROGRAMS

ANALYSIS OF UNIT COST TREND OF RESEARCH PROGRAMS SUPPORTING INDIVIDUALS WORKING IN THE FOOD SCIENCES

ANALYSIS OF RESEARCH MANPOWER AND NUMBER OF PUBLICATIONS IN THE FOOD SCIENCE SECTOR

ANALYSIS OF PAPERS LISTED BY RESEARCHERS SELECTED FOR KOSEF PROJECTS

ANALYSIS OF RESEARCH FUNDING IN THE MAJOR ADVANCED COUNTRIES

DISCUSSION

REFERENCES

참고문헌 (13)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2009-511-015199916