메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
정진이 (한국식품연구원) 함선옥 (연세대학교)
저널정보
한국관광레저학회 관광레저연구 관광레저연구 제28권 제9호 (통권 제109호)
발행연도
2016.9
수록면
519 - 538 (20page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Menu labeling initiative is a legal policy as an intervention to reduce obesity and related chronic diseases, by offering nutritional information of menus in restaurants. The purpose of the study is to determine the relations between health beliefs and behavioral intention to use menu labels in restaurants. An online, self-administered survey was distributed for data collection. The sample of the study consisted of restaurant customers who experienced menu labeling in restaurants in three months at the time of the survey. The findings from the study showed that as the respondents who are male and get older, they tend to have higher levels of health beliefs. The groups of respondents with higher levels of health-consciousness had higher levels of health beliefs than those with lower levels of health-consciousness. Also, the groups of respondents with higher levels of health beliefs had higher levels of intentions to use menu labeling than those with lower levels of health beliefs. Pearson correlation coefficients revealed that positive correlations existed between the health beliefs and intention to use menu labels in the restaurants. The study findings were discussed with implications.

목차

Abstract
I. 서론
II. 이론적 배경
Ⅲ. 연구방법
Ⅳ. 연구결과
IV. 결론
참고문헌

참고문헌 (74)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2017-323-001351803