지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
Abstract
서론
1. 젓갈의 기원
2. 젓갈의 정의 및 유형
3. 젓갈의 분류와 종류
4. 수산물 생산현황
5. 젓갈류의 생산현황
6. 젓갈의 제조
7. 젓갈 연구 및 산업현황
7. 문제점 및 해결방향
8. 전망 및 운영방향
참고문헌
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
수산 발효식품 산업 발전사
식품과학과 산업
2022 .09
Properties of Saeu jeot-gal (Shrimp jeot-gal) Prepared with Different Types of Salts
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Probiotic Features of Novel Lactic Acid Bacteria Producing High Conjugated Linoleic Acids from Korean Traditional Fermented Fish, Jeot-gals
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Biogenic Amines in Commercial Jeot Gal Products Made of Cutlassfish
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Characterization of a Glutamate Decarboxylase (GAD) Gene from Enterococcus avium M5 Isolated from Jeot-gal (Fermented Sea Food)
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Isolation and selection of biogenic amine-degrading strains from Myeolchi-jeot (salt-fermented anchovy)
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
Effect of Salt Concentration on Changes of Biogenic Amines Levels and Quality Properties during Fermentation in Self-manufactured Galchi jeot
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Development of a predictive model for the survival of Staphylococcus aureus in saeu-jeot under various fermentation conditions
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
Analysis of properties of lactic acid bacteria isolated from traditional salted-fermented Alaska pollack roe, Myungran-jeot
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2016 .10
Probiotic properties of Weissella sp. isolated from Myungran-jeot, salted pollack roe
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2016 .05
Structural Diversity of Galactooligosaccharides (GOS) Bioconverted by β-Galactosidase from Bacillus circulans
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
Antioxidative effects and tyrosinase inhibition activity of probiotics isolated from Jeot-gal
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2021 .04
Cloning of Conjugated Linoleic Acid (CLA) Genes, CLA-hy, CLA-dh and CLA-dc from High-level CLA Producing Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Korean Fermented Fish, Jeot- gal and their Gene Expression
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Characterization of α-Gal Epitope in Cells and Tissues from Homozygous α-1,3-Galactosyltransferase Knockout Pigs
한국동물번식학회지
2015 .01
Natural and synthetic pathogen associated molecular patterns modulate galectin expression in cow blood
한국축산학회지
2019 .01
소금의 종류와 소금의 건강기능성
식품산업과 영양
2023 .12
한국 전통발효식품의 현재와 미래발전전략
식품과학과 산업
2020 .06
Fisheries Science, For the Next 100 Years With 100 Years of the Knowledge and Experience
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2021 .04
우리나라 고등수산교육에 관한 사적 고찰
수산해양교육연구
2020 .10
조선시대 수산 기록에 대한 과학계량적 분석 : 조선왕조실록을 중심으로
해양정책연구
2018 .06
0